FinTechRadar konferencia: teltház és példátlan érdeklődés

 

FinTechRadar.hu lassan egy éve megkerülhetetlen fintech hírforrás, ír híreket és elemzéseket a digitális pénzügyekről, és látható, hogy sokan kíváncsiak arra, hogy hol tartanak a legforróbb fintech témák Magyarországon. Mivel a fintech híroldal nemcsak beszámolni szeretne a hazai pénzügyi forradalomról, hanem segíteni is a startupokból, fontos bankokból és biztosítókból, pénzügyi szolgáltatókból álló közösségnek, ezért február 21-én konferenciát tart, hogy a legjobb és legsikeresebb szakemberek segítségével készíthessen pillanatképet a 2017-es év elejének hazai fintech helyzetéről. Éppen ezért várnak mindenkit, aki számára fontos, hogy bepillantást nyerjen a hazai fintech szécnába az MKB által szponzorált eseményen.

Az előadások és beszélgetések után pedig networkingre is alkalom nyílik.

A FinTechRadar szerkesztői kezdetektől fogva fontosnak tartották, hogy a teret adjanak a hazai fintech közösségeknek, így a konferencia tematikájának összeállításában partnerként a CEE-Fintech is részt vett.

A tematika:

Fintech 4dummies – Felhasználók és a fintech

Aki tudja, mi a fintech, már csinálja is, aki még nem tudja, annak hogyan magyarázzuk el? Mik voltak a pénzügy forradalmai, és mi újat hoz a digitalizáció?

 

Bankok és a fintechek kerekasztal

Alig egy év, és hatályba lép a banki rendszereket a startupok felé megnyitó EU-s szabályozás. Félnek-e a pénzintézetek vagy inkább nagy lehetőségnek tartják? Merre tovább?

 

E-commerce jövő – Személyes átvétellel

Évekig legendásan csak helyben fizetéssel és személyes átvétellel vásároltak az interneten a magyarok. Ez mára megváltozott. Hogyan vásárlunk és hogyan fizetünk most az interneten.

Kriptovaluta Magyarországon

A történelmi csúcsokat döntő bitcoin olyan országokban is versenyképes, ahol nincs csúcstechnológia. A rendszer magját adó blockchain technológia pedig a 2016-os év slágere volt. Mit mondanak a jövőről a hazai blockchain startupok?

Mindenki csinálja: a fintech fizetés

A bankkártya megbízható, ismert és sajnos unalmas. Már látni, hogy a helyét az óra, a mobil vagy épp a karkötő fogja átvenni. Nyert már az okostelefon vagy van még esélye a dizájner fizetési eszközöknek?

Crowdfunding tapasztalatok – Pénz adakozásból

Neki lehet még vágni egy ötlettel és egy 3D-nyomtatott prototípussal a Kickstarternek? Meg lehet tervezni és le lehet gyártani az országban azt a sörfőzőgépet, amire az egész világ vágyni fog? Sikeres kampányok elemzése.

Eladható magyar tudás külföldön

Meg lehet váltani a világot Közép-Európából? Vagy legalább el lehet hitetni, hogy egy magyar startup is lehet ugyanolyan jó, mint egy amerikai? Vannak, akik hisznek benne, hogy igen.

Előadóink a fintech forradalomban részt kérő bankok mellett a sikeres startupok vezetői és  szakértői lesznek, többek között:

 

Al-Absi Gáber Seif az OTP Mobil üzletfejlesztési és értékesítési vezetője.

Pál Marcell a Brewie sörfőző app vezetője.

Bartha Lajos MNB Pénzügyi Infrastruktúrák igazgatóságának vezetője.

Benyó Péter az OTP Mobil ügyvezetője, a Simple alkalmazás egyik alkotója.

Szalai Ferenc fizikus, a Blueopes robottanácsadó modellezésért felelős igazgatóhelyettese.

Varga-Tarr Sándor, szamlazz.hu marketing és üzletfejlesztési stratéga

A konferencia beszámoló filmje:

Megosztás